Luisteren

Het is een drukke tijd. December is altijd druk vanwege Sinterklaas en de komende kerstdagen. Maar dit jaar met corona is alles net even anders, net even hectischer, net even minder haalbaar dan andere jaren. En daartussendoor
blijven de domme oeverloze discussies over de kleur van Pieten Nederland ontsieren.

Sinterklaas is een kinderfeest, maar wie vraagt zich af wat de kinderen vinden van al het gedoe. Wie hoort de kinderen nog? Misschien luistert Sinterklaas nog wel naar de kinderen, maar is hij zelf niet meer te horen door al het
gekibbel en geruzie van de grote mensen over het uiterlijk van de Pieten. Als je echt naar kinderen luistert, weet je dat het niet uitmaakt voor kinderen, wat voor kleuren Sinterklaas en Piet hebben. Er hoeft dus niemand buitengesloten te worden. Want niet gehoord worden, en dus vergeten worden door Sinterklaas is waarschijnlijk het ergste, dat iemand kan overkomen.

Misschien moet Sinterklaas eens flink uit zijn rol vallen en met zijn staf op tafel slaan om de grote-mensen-monden even een paar dagen stil te laten zijn. Ook geluidsdichte zakken zijn misschien een passende oplossing voor de schreeuwers. En als de grote mensen dan stil zijn, is er ook een beetje hoop, dat ze de kinderen weer echt gaan horen.

Zo, dat moest ik even kwijt.

Mijn nieuwe boek-in-de-maak, krijgt vorm. Ik ben nog eens opnieuw begonnen, maar dan vanuit een ander perspectief. Mijn vorige begin is daarmee niet verloren, maar komt wat later in het verhaal. Nu wil ik vaart maken met schrijven. Er zijn al weer nieuwe ideeen en verhalen, die achter aansluiten, maar ook voor willen dringen. Dat zijn eventuele cadeautjes van de Sint voor volgend jaar.

Ik wens iedereen een onvergetelijke pakjesavond.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Luisteren

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede