Een valse start

Ondanks het donkere mistroostige weer ben ik toch de deur uitgegaan voor mijn dagelijkse wandeling. De regen en plassen konden mij vandaag niet weerhouden. Ik had de wandeling nodig om mijn gedachten op een rijtje te zetten.

Ik ben al een paar keer begonnen met mijn nieuwe boek, maar het wil niet vlotten. Ik heb de reden hierachter gezocht in rugproblemen, mooi weer, te veel werk in de tuin, enz. Maar ergens diep van binnen wist ik dat er meer achter zat. En dat wilde ik vandaag voor mijzelf uitvinden. En er is niets beter dan een goede wandeling in de frisse buitenlucht om dit voor elkaar te krijgen.

Ik heb het voor mijzelf dit keer vergeleken met het schrijven van ‘Van Tijd tot Tijd’. Toen ik daar aan begon, kon ik niet meer stoppen met schrijven. Ik heb nu het thema, ik heb de clue, ik heb de grove verhaallijn en ik heb een pakkend begin voor mij nieuwe boek. En toch kan het mij niet boeien en kan ik niet in de flow komen. En
plots werd het mij duidelijk. Ik heb wel een pakkend begin gekozen, maar het staat te ver los van het verhaal. Het is meer decoratie in het geheel, dan een nodig onderdeel, dat echt een bijdrage levert aan het verhaal. Vandaar dat ik dit keer steeds in het begin vastloop en niet in het verhaal kom.

Kortom, een nieuwe dag, een nieuw begin. En dit keer met de juiste insteek en de juiste weg.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


ReactiesHet is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede