Augustus

Augustus is niet alleen de naam van een maand, maar ook de titel van een verhaal, dat een speciaal plekje heeft voor mij; een verhaal, dat mij heeft verwonderd en geïnspireerd. Augustus is een sprookje voor volwassenen van
de hand van Herman Hesse, meesterverteller en Nobelprijswinnaar. Dit fascinerende verhaal heb ik op mijn werk veel verteld aan groepen tieners. De boodschap van dit sprookje is hartverwarmend; het in staat zijn van anderen te
houden is een voorwaarde voor je geluk en zielenheil. Verhalen als Augustus geven altijd hoop en wijsheid. En, net zoals de maand augustus, een periode is waar vruchten en groenten rijpen, is het sprookje over Augustus een verhaal van rijpen van de ziel.

Na de voorbije roerige maanden zijn we eindelijk in augustus aangekomen. Voor mij is augustus altijd een maand, waar ik naar uit kijk. De dagen worden merkbaar korter en de nachten worden langzaam aan wat koeler. Dat komt mijn nachtrust ieder jaar weer ten goede, omdat ik meestal wakker word als het buiten licht wordt. Dat zie ik niet alleen, maar dat hoor ik ook aan de vogels.
Ook heb ik jarenlang de zomers doorgewerkt, om collega’s met schoolgaande kinderen voorrang te geven in het opnemen van vakanties. Maar in augustus kon ik uitkijken naar een week vrij. Dit jaar echter, is alles anders. Niet alleen vanwege corona, maar ook omdat ik nu de hele zomer vrij ben, en nu uit begin te kijken om aan de slag te gaan met een nieuw boek.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Vogelvrij

Unfinished business

Een hoop te doen

Jeroen, poep aan je schoen!

Aan de andere kant