Smeltweer

Ik ben niet echt van de selfies, maar dit keer kon ik het niet laten. Het is deze zomer te warm voor mij. Ik heb nooit erg van de hitte gehouden, maar ik krijg er ook steeds meer last van. Ook hier in Ierland is het warmer en een stuk droger geworden. Alleen daarom al, denk ik niet dat ik ooit nog in Nederland zou kunnen aarden. Dit warme weer zit mij in de weg om de dingen te doen, die ik wil doen. Tegelijkertijd versmelten mijn gedachten en ideeën tot een grote brei, en mis ik de concentratie om er nog iets van te bakken.

’s Morgens is het nog om te doen, maar vanaf 10 uur wint de hitte van de koperen ploert het van een verkoelend zeebriesje. Dan wordt het weer een werkdag van overmatig zwoegen, zweten en plakken om de dag door te komen. Zelfs voor een gepensioneerde valt dat niet mee.

Gelukkig zijn hier de sociale verhoudingen een stuk minder heetgebakerd, zijn de lontjes minder kort en is er minder gedonder. Zo is het, met uitzicht op een bevrijdende onweersbui, nog een beetje uit te houden.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Smeltweer

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede