Schrijfkriebels

Het is midzomer geweest en het was tot nu toe warm en veel te droog. Ondanks de lange dagen, kom ik nog steeds tijd te kort. De tuin vraagt aandacht; er moet gezaagd, gehakt, gewied, geplukt, gemaaid, gesproeid, enz. worden. Zo gauw het gaat regenen, kan ik het zagen en hakken even achterwege laten, maar zal de rest allemaal nog intensiever en vaker moeten gebeuren. En als er genoeg regen valt om de rivier te vullen, moet ik ook de zalm nog achter de schubben zitten.

Maar tijdens deze drukke bezigheden borrelen er ook nieuwe ideeën op voor nieuwe boeken. In mijn hoofd ben ik nu druk bezig met een aantal vertellingen, die ik aan elkaar wil breien met behulp van één hoofdpersoon voor de reeks. Er begint een verlangen naar het schrijven te groeien. Ik krijg weer de schrijfkriebels.

Hoewel ik daar nu nog niet voor kan gaan zitten, kan ik wel vast het raamwerk voor een nieuw boek maken. Dat kan tussen de bezigheden door. Voordat ik daadwerkelijk ga zitten om gaan schrijven, moet ik al het zomerwerk gedaan hebben. Er valt in ieder geval genoeg inspiratie op te doen in de tuin door te zien, hoe alles om mij heen groeit, en meedraait in de cirkel van zaaien, voeden, groeien, oogsten, bloeien en verwelken. Maar ik kijk ook vast uit naar oktober en november, als de natuur in ruste gaat en ik kan beginnen met schrijven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Heel veel inspiratie!
Arnold Kellet, op 12-07-22
Dankjewel Arnold

Schrijfkriebels

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede