Tweesprong?

Ik ben nu in de afgelopen weken al meerdere keren aan een nieuw blog begonnen. Ik kom niet verder dan een paar regels, en dan loop ik in mijn hoofd vast in zware zaken. Dan stop ik, omdat er op dit moment al zo veel ellende is. Niet dat het zo veel meer is dan een paar jaar geleden, want Darfoer, Syrië en Myanmar zijn niet zo lang geleden, en ook daar was het verschrikkelijk en mensonterend. Maar het is wel veel dichterbij, zowel in afstand, als in betrokkenheid en gevolgen. En ja, de dreiging van het gebruik van kernwapens door een gewetenloze dictator weegt ook mee.

Maar het heeft mij wel aan het denken gezet. Twee jaar geleden werd mij in een interview gevraagd, of ik ook overwoog om naast kinderboeken ook voor volwassenen te schrijven. Ik sloot dat toen niet uit. Nu viel het schrijven mij afgelopen winter zwaar, omdat ik het gevoel had snel in te heftige problematiek voor kinderen te raken.

Nu overweeg ik serieus of ik niet gewoon eerst voor volwassenen of Young Adults moet schrijven, om door die blokkade van zware onderwerpen te komen.

In mijn werk in residentiele jeugdzorg, heb ik genoeg meegemaakt op het gebied van verslaving, kindersmokkel, mishandeling en verwaarlozing om een plank vol boeken over te schrijven.

Nu vraag ik mij af, of dat is wat ik wil of nodig heb. Ik ben er nog niet uit. Het zal mij de komende tijd in ieder geval verder bezighouden. Genoeg om over na te denken tijdens wandelingen en het struinen langs de rivier op zoek naar zalm.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Tweesprong?

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede