Bijna lente

De winter vliegt voorbij. De dagen lengen, de sneeuwklokjes bloeien al een paar weken, de eerste narcissen zijn gespot. Aankomende dinsdag is 1 februari, de feestdag van St. Bridget. Dat luidt hier het begin van de Keltische lente in. De moestuinbedden liggen klaar voor een nieuw seizoen vers en lekker. Een nieuwe koude kas is klaar voor gebruik. Alle hengels en molens zijn schoongemaakt, gesmeerd en van nieuwe lijn voorzien. Kortom, ik ben klaar voor het tuin- en visseizoen.

Of heb ik toch iets gemist?

Ja, ik mis nog iets. Het schrijven ging moeizaam en stroperig. Het verhaal pakte mij minder dan het geval was met ‘Van Tijd tot Tijd’. Na veel wandelen en nadenken, besefte ik plots dat ik het verhaal verkeerd begonnen ben. De chronologische volgorde die ik volgde is niet boeiend genoeg. Ik had een stukje verder in de tijd in het verhaal moeten beginnen, en van daar uit met wat flash backs de aanloop er naar toe moeten schrijven.

Nu kan ik opnieuw beginnen en is de zelf gestelde deadline van 1 maart wel erg onwaarschijnlijk geworden. Gelukkig heb ik de verhaallijn wel in mijn hoofd. En doordat ik verder helemaal bij ben met andere zaken heb ik ook de rust in mijn hoofd om met frisse moed een nieuwe start te maken.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Bijna lente

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede