Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Pandemie of niet, de tijd maalt gestaag door. Het heeft geen nut om tegen de maalstroom van de tijd op te boksen. Dat is vermoeiend. Sneller dan de tijd gaan, lukt ook niet. We kunnen hooguit de wijsheid van de Snollebollekes uitvoeren en een beetje naar links of een beetje naar rechts bewegen om obstakels te vermijden, of, nog belangrijker, om anderen een helpende hand te bieden. Dat maakt de rit van het leven wat prettiger.

Voor mijn gevoel moet ik regelmatig mijn koers een beetje verleggen om binnen te gaan zitten en schrijven. Het is een langzaam proces, waarin ik steeds wordt afgeleid door het voortschrijden van de seizoenen buiten. Maar ik haal gelukkig ook veel van mijn inspiratie uit de natuur. Ik blijf dus met enige regelmaat naar mijn toetsenbord gaan om verder te schrijven over wat ik buiten tegenkom aan inspiratie.

Ik heb laatst een duwtje in de rug gekregen, toen ik toevallig het thema van de aankomende kinderboekenweek tegenkwam: ‘Gi-ga groen’. Mijn nieuwe verhaal past daar helemaal in. Nu kan ik dus alleen maar mijn best doen, om het op tijd hiervoor af te krijgen.

Heel lang geleden heb ik van iemand de uitspraak gehoord ‘creeren is 10% inspiratie en 90% transpiratie’. De inspiratie is er volop, nu nog de transpiratie.

Ik wens iedereen, inclusief mijzelf, veel transpiratie voor 2022!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede