Ginger en Ollie

Afgelopen week las ik op de FB site ‘Kinderboeken en YA’ een oproep om je leukste boek met een hond in de hoofdrol te noemen. Vanuit mijn optiek heb ik pas één boek geschreven, en is het dus duidelijk dat het leukste boek met een hond in een hoofdrol voor mij ‘Van Tijd tot Tijd’ is. Ollie speelt weliswaar niet de hoofdrol, maar wel een hoofdrol
en zeker de sleutelrol.

Dit bracht mij op het idee om de komende blogs aan de diverse rollen in ‘Van Tijd tot Tijd’ te wijden. Voor sommige lezers misschien interessant, en voor beginnend schrijvers mogelijk inspirerend. Ollie lijkt mij een goede rol om mee te starten.

Omdat Stella een bijzondere band heeft met de natuur en dieren, was het een makkelijke en logische keuze om een hond in het verhaal te verzinnen. Ollie kwam pas bij mij op, toen Stella in het verhaal al onderweg was op zoek naar haar vader. Het gedrag van Ollie, en zijn omgang met mensen, is ingegeven door mijn vroegere trouwe golden retriever, Ginger. Ik heb er natuurlijk wel het een en ander bij verzonnen. De naam heb ik van een andere hond hier uit de buurt. Ik heb van Ollie een border collie gemaakt, vanwege de scherpe intelligentie van dit hondenras, en onze wens om t.z.t. een border collie te huisvesten.

De rol, die Ollie door het hele verhaal speelt, is al schrijvende verder tot stand gekomen. Met Ollie kon ik alle puzzelstukjes van het verhaal op hun plek laten vallen.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Ginger en Ollie

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede