Voldoening

Tot mijn eigen verbazing zag ik, dat het al weer een maand geleden is sinds mijn laatste blog. De dagen en weken zijn lang. Maar in deze tijd van het jaar niet lang genoeg. Ik heb jarenlang geroepen, dat ik, m.n. in de zomer,
geen tijd had om te werken. En nu ik niet meer werk, is het nog duidelijker waarom.

Ik heb genoeg te doen in de tuin, aan het huis en met het vissen. De vriezers vullen gestaag met zalm, gravlax, forel, peulen, andijvie, bonen, enz. Over anderhalve week komt daar de zeevis bij en nog heel wat meer groenten uit
de tuin. Struiken die uitgebloeid zijn worden gesnoeid, gras gemaaid, stekken van hazelaars en fuchsiastruiken in potjes geplaatst, stekken van de bamboe uit het gazon gestoken voor liefhebbers, pruimen geplukt, enz. enz. Als ik aan het eind van de middag ga koken, want dat doe ik doorgaans, gebruik ik de kruiden, groenten en uitjes uit de tuin.

Ik maak vaak zelf gevangen vis klaar. En ‘s morgens eet ik van mijn zelf gemaakte gravlax of zelf gerookte forel op mijn zelf gebakken brood. Het is ook weer de tijd van het jaar dat het verzamelen helemaal op gang komt: Bramen, veldchampignons, zeebiet en zeekraal. En over niet al te lang rozenbottels, hazelnoten, appelen, enz.

Ik stel hoge eisen aan de kwaliteit van eten, en ik ben bijzonder dankbaar, dat ik hier zelf zo veel de hand in kan hebben. Ik heb zo, in dit rijke gezonde leven, de voldoening gevonden, die ik altijd heb gezocht.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Hoi Jeroen,
Dat klinkt als een "natuurlijk" leven. Zo ga je 120 jaar oud worden. Geen extra vitamines nodig.
Zelf stop ik op 30-06-2022 met het werken voor de baas. Ik ben al wat gaan minderen en werk momenteel 3 dagen per week. Geen leidinggevende taken meer, geen overwerk en heel veel minder stress. Kortom; de start van luilekkerland.
Daarnaast heb ik steeds wat meer tijd voor mijn boeken/thuis antiquariaat, vrienden en kennissen, fietsen in de natuur. Wat meer relaxen.
Ik lees je verhalen met genoegen. Ga er lekker verder mee.
:-)
Je neef (of is het achterneef) achterneef
Frans van Rijt
Apeldoorn
Frans van Rijt, op 21-08-21
Dankjewel Frans. Dat is iets om naar uit te kijken. Niet meer in het tempo van anderen gaan, maar in je eigen tempo. Dat hoeft niet langzamer te zijn, maar er is in ieder geval meer tijd om aandacht te geven aan de zaken, die er voor je echt toe doen. Daarmee wordt het leven veel bevredigender. En ja, ik heb hier een behoorlijk natuurlijk leven. En als ik met deze kwaliteit van leven 120 wordt, ben ik een gezegend mens.
We zijn overigens volle neven en ik heb een familiestamboom, die teruggaat naar 1400, voor als je daarin geinteresseerd bent (ik weet dat jouw vader daar ook mee bezig is geweest).
Groeten Jeroen

Voldoening

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede