Zomeren

Na een maand droogte, gevolgd door een maand kou en overvloedige regen, heeft een week redelijk warm weer alles in de tuin aan het groeien gekregen. Groentes, die ik al had opgegeven, schieten ineens als kool uit de grond, bloemen weten niet hoe snel ze moeten openspringen, en het gras groeit zo snel, dat het bijna niet valt bij te maaien.

Het natte weer heeft in ieder geval ook, ondanks de kou vorige maand, de eerste zalmen de rivier op laten trekken. Een er van ligt al als afgepaste hoeveelheden gravlax in de vriezer. Ik heb het er druk mee. Tijdens het tuinieren staat het hoofd niet stil. Ik ben nu serieus bezig om een vervolg te maken op ‘Van Tijd tot Tijd’. Ik denk, dat ik dat zelfs doe voordat ik verder schrijf aan het boek, waar ik al aan begonnen was. Het maakt het voor mij in ieder geval wel wat makkelijker. De hoofdpersonen en karakters zijn per slot van rekening al gevormd in ‘Van Tijd tot Tijd’. Het verhaal zit in grote lijnen in mijn hoofd, en rijpt verder met het groeien van de groentes en fruit.

Voor nu trekt het mooie weer mij weer naar buiten naar de tuin, de rivier, de kust en de karrensporen. Ik wens iedereen een mooie zomer.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Zomeren

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede