De grootste vakantie is hard werken

Vorig jaar zomer schreef ik over mijn grote vakantie. Ik vond dat ik lang genoeg had gewerkt en ik kon het mij veroorloven om mijn carrière in de jeugdzorg te beëindigen. Ik had zo veel plannen die ik wilde verwezenlijken, als
ik er eenmaal de tijd voor had. Corona en schots en scheve wervels strooiden aanvankelijk roet in het eten, maar sinds afgelopen februari kan ik werkelijk mijn hard verdiende vrije tijd ten volle benutten. Alleen het schrijven wil
niet vlotten.

Om te schrijven, moet mijn hoofd leeg. Vorig jaar, kreupel en midden in deze pandemie, ging dat niet lukken. Nu ik weer veel mobieler ben, en de pandemie hier op zijn eind lijkt te lopen, werk ik mij in het zweet om mijn plannen uit te voeren en mijn hoofd leeg genoeg te maken om te schrijven. En dat valt niet mee. Toen ik nog werkte, hoefde ik niet aan al die projecten, die ik wilde doen, te denken. Ik had er toch geen tijd voor. Zo kon ik in een paar maanden tijd ‘Van Tijd tot Tijd’ schrijven. Nu ik niet meer werk, heb ik het veel drukker met al die zaken, waar ik voorheen geen tijd voor had. Ik vraag mij soms dan ook af, of ik niet te veel en te lang heb gewerkt. Hoewel mijn werk vooral emotioneel erg zwaar kon zijn, gingen met ouder worden vooral de onregelmatige lange diensten, en de reistijden mij parten spelen. De stress om ‘s morgens in alle vroegte en het aardedonker, met kans op gladheid naar je werk te rijden over bochtige wegen is dan geen pretje. Hetzelfde geldt voor het naar huis rijden na late diensten om na middernacht eindelijk thuis te komen.
De reistijden en de onregelmatige diensten, waren zeker niet bevorderlijk voor mijn gezondheid.

Nu ik mijn eigen baas ben, snap ik waarom veel mensen er na een paar maanden pensionering er steeds beter uit gaan zien. Ik meen dat bij mijzelf ook waar te nemen. Door een regelmatiger leven, minder stress, veel buitenlucht en meer beweging ben ik 15 kg lichter en voel ik mij veel gezonder. Ik zou iedereen dan ook aan kunnen raden om zo vroeg mogelijk te stoppen met werken.

Ik werk hard op de tijden, die mij uitkomen en ik pluk zelf de vruchten van het resultaat. En als ik mijn hoofd heb leeg gewerkt, ga ik ook weer lekker schrijven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De grootste vakantie is hard werken

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede