Waar blijft de tijd?

Dit weekend is het weer zover. Alle klokken, wekkers, horloges en apparaten met handmatige timers in huis moeten weer een uur verzet worden. Ik denk dat er zo’n zes klokken in huis allemaal een uur naar voren gaan. Je vraagt je af waar die tijd blijft. Zes uur van mijn leven weg in een paar minuten!!?

En ja, het is al weer een jaar geleden dat mij hetzelfde overkwam. Een jaar, dat begon met dromen, verwachtingen, angsten en plannen. De tijd slokt ze onverstoorbaar en onverbiddelijk op, om ze tot herinneringen te vermalen. Hoe
die herinneringen er uit zien hangt af van wat ik met die dromen, verwachtingen, angsten en plannen heb gedaan. Door omstandigheden, waarvan de pandemie er een is, zijn niet alle plannen en dromen verwezenlijkt. Maar ik heb
mij ook niet door angst laten verlammen. Als het enigszins mogelijk was, heb ik nog behoorlijk wat plannen en verwachtingen waargemaakt.

De rest van de plannen, dromen en verwachtingen zijn voor mij ‘werk in uitvoering’. Gelukkig komt er nu weer een periode, waarin we 210 dagen lang, een uur extra dag hebben, om dromen en plannen te verwezenlijken. Die zes verloren uurtjes dit weekend worden dus ruimschoots goed gemaakt deze zomer.

Gebruik die tijd goed en geniet er van. Fijne zomertijd!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Waar blijft de tijd?

Het is weer voorbij die mooie zomer

Smeltweer

Schrijfkriebels

Tweesprong?

Voor de vrede