Voorbereiden

Voor de meesten zit de vakantie er weer op en is de routine van werk of school het nieuwe dagelijkse normaal. Omdat ik sinds kort ‘slechts’ toeschouwer van de rat race ben, zal ik nu zelf mijn routine moeten creëren.

Er is deze maand nog flink wat tijd te besteden aan vissen, tuinieren en klussen in en om het huis. Maar de voorbereidingen voor het schrijven houden mij ook bezig; het organiseren en opruimen in mijn schrijfplek, het opzetten van een aparte site/FB-pagina, enz. Ik hoop voor het eind van de maand weer aan het schrijven te zijn. Met iedere dag een paar uur schrijven, denk ik, dat ik deze winter twee boeken moet kunnen schrijven. De verhaallijnen, die ik al enige tijd in mijn hoofd heb, dijen langzaam maar zeker uit, en moeten nodig, binnen niet al te lange tijd, op papier. Als ik die ideeën te lang binnen in mij laat liggen, worden ze stoffig en groeien ze mij boven het hoofd. Dan wordt het te veel, en dus een rommeltje in mijn hoofd.

Gisteren liep ik over een landweggetje, dat voor mij een van mijn ‘buitenkantoren’ is, waar veel verhalen
in mij opkomen tijdens mijn wandelingen. Daar borrelde een heerlijk beginregel van het eerstvolgende boek in mij op. Ik weet vrijwel zeker, dat wanneer ik mijn volgende blog ga schrijven, ik begonnen ben met schrijven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Voorbereiden

Vogelvrij

Unfinished business

Een hoop te doen

Jeroen, poep aan je schoen!

Aan de andere kant