Herkenning

Afgelopen donderdag zag ik in DWDD het interview van Matthijs van Nieuwkerk met Tonke Dragt. Tonke blijkt niet alleen een begenadigd schrijfster te zijn, maar ook een mooi mens. Ze vertelde hoe haar boeken en verhalen ontstaan zijn; gewoon beginnen te vertellen en het verhaal komt vanzelf. Ze deed dat ook om de situatie, waarin ze als leerkracht verkeerde, makkelijker te maken voor haar zelf.
Dat is precies hoe ik dat ook voel. Toen ik met kleine kinderen werkte verzon ik altijd verhalen voor het slapen gaan i.p.v. hen voor te lezen. Vaak vond ik hun voorleesboekjes over little pony’s en superman niet boeiend genoeg. En meestal kwamen de verschillende kinderen met verschillende boeken. Om ruzie te voorkomen verzon ik dan ter plekke een verhaal waar ieders held of lievelingsdieren in voorkwamen. Ik begon gewoon en verzon al vertellend.
Hierdoor gingen ze allemaal tevreden slapen.

Ook verzon ik verhalen, net als Tonke, die ik zelf had willen lezen. Het interview met Tonke was voor mij daarom een feest van herkenning en nog een extra stimulans om het schrijven heel serieus te gaan nemen. Dit zeker ook na de uiterst positieve recensie van Jeroen de Jaegere van Lookie books. Zie:

https://lookie.be/van-tijd-tot-tijd-van-jeroen-van-rijt/

Voor het interview van Matthijs van Nieuwkerk met Tonke Dragt, zie:

https://www.youtube.com/watch?v=2gQXyMZsgPk


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Unfinished business

Een hoop te doen

Jeroen, poep aan je schoen!

Aan de andere kant

Buzzy