Tijd

Kort woordje, groot begrip. Naarmate je ouder wordt heb je meer ervaring met tijd en je hebt in ieder geval meer tijd gehad om over tijd na te denken. Het leuke van tijd is, dat het zo veel aspecten heeft, zo subjectief is en daardoor veel aan de verbeeldingskracht overlaat. Hier heb ik in het schrijven van ‘Van Tijd tot Tijd’ dan ook dankbaar gebruik gemaakt.

Ik heb ‘Van Tijd tot Tijd’ in een betrekkelijk korte tijd geschreven. Het heeft mij wel geleerd, dat ik meer wil schrijven. Op zich zou ik, m.n. ’s winters, wel wat tijd kunnen vinden om te schrijven. Voor het hele circus daarna, zoals zoeken naar een uitgever, publicatie en promotie heb ik beduidend minder tijd en geduld. Maar ook hiervoor heb ik gelukkig een oplossing. Het is hoog tijd om meer tijd te nemen. Daarom heb ik besloten om, na bijna 35 jaar in de jeugdzorg gewerkt te hebben, op 1 juli a.s. met pensioen te gaan. Nu ben ik gemiddeld ruim 50 uur per week kwijt aan mijn werk. Al die tijd kan ik dan gebruiken voor mijn hobby’s: zalmvissen, zeevissen, tuinieren, wandelen, koken, eten en ... schrijven. Ik heb al genoeg ideeën voor nog een aantal boeken. En als er dan nog tijd over blijft zou ik evt. ook een serie boeken over Stella en/of Meneer Silvester kunnen maken.

Hier in Ierland is er een gezegde: Toen God de tijd schiep, zorgde hij dat er genoeg van was. Ik ga de tijd nemen om heel veel tijd te geven aan de leuke en belangrijke zaken in het leven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Vogelvrij

Unfinished business

Een hoop te doen

Jeroen, poep aan je schoen!

Aan de andere kant